Konference & Hotel Klinten

Søndervej 8, Rødvig Stevns

Søndag den 26. november 2023, 20:00 - 21:45.

Arrangør: Kulturforeningen SpilledåsenFolk/Vise/Country

Erik Grip60 års scene jubilæum

Erik Grip kan i efteråret 2023 fejre noget så sjældent, som sit 60-års jubilæum. Ikke mange oplever en så mangeårig succes.
Vi kender Erik Grip for tonesætningerne af Grundtvigs tekster - Frank Jægers digte - Åbent landskab - Emil Aarestrup digte - Morten Nielsens 'Gult græs mod solen' eller Nis Petersens 'Når kirsebærtræerne blomstrer' m.fl. Poesi i mesterklasse sunget og tonesat med indlevelse, nærvær og styrke.

For fem år siden kom den monumentale Erik Grip sangbog, med ikke mindre end 71 sange, som han betragtede som 'bevaringsværdige'.
Sidste år kom den fine plade med nyindspilninger af 12 af Jens Rosendals sange 'Du kom med alt det der var dig'. En enkel plade, med Erik Grips karakteristiske stemme, kun akkompagneret af pianisten Henrik Gunde.

Det seneste udspil 'Jeg er her endnu', udgivet i samarbejde med B-Joe, har modtaget stor anerkendelse blandt både musikere og kritikere.
Især roses det vitale udtryk og de tydelige sange. Albummet viser de mange sider Erik Grip har gennemspillet gennem netop de 60 år. Visesanger, folkesanger, politiske og religiøse kommentarer til den rene poesi. Ingen scene er for lille. Kro eller kirke. Klub eller koncertsal. Det er den samme nærværende historie. 60 år på dansk, når det er bedst. Konstant i udvikling.

Konstant nysgerrig. Modtager af Den danske Folkemusikpris 2020 og en ærespris af Søren Gyldendal-fonden, samt rigtig mange solgte albums.

Entré: 225/250 kr