Stevns Klint Experience

Boesdalsvej 14, Rødvig Stevns

Torsdag den 30. november 2023, 18:00-20:00.Foredrag

Rundtur I Universet - Foredrag og fremvisning af stjernehimlen med Sune Hermit

Tag med på Rundtur i Universet når Sune Hermit, anerkendt astrofotograf og ph.d. i astrofysik, inviterer til foredrag fremvisning af stjernehimlen. Foredraget tager dig med på en svimlende kosmisk rejse med udgangspunkt i egne fotos.

Rundtur I Universet
Foredrag og fremvisning af stjernehimlen med Sune Hermit

Dato | Torsdag den 30. november 2023
Tidspunkt | Kl. 18.00 - 20.00
Pris | 125 kr. | 20% for årskortholdere

Tag med på Rundtur i Universet når Sune Hermit, anerkendt astrofotograf, forfatter og foredragsholder med en ph.d. i astrofysik, inviterer til 1,5 times foredrag.

Foredraget tager dig med på en svimlende kosmisk rejse med udgangspunkt i hans egne fotos.

Hermit er en anerkendt dansk astrofotograf, forfatter og foredragsholder, som tager spektakulære fotos af nattehimlen og formidler alt om stjerner og universet.

Hermit medbringer forskellige teleskoper, og kommer ind på hvad der skal til for at man kan se tingene selv, og efter foredraget får du mulighed for at kigge i teleskoperne og opleve nattehimlens fænomener ved selvsyn.

Aftensmad i forbindelse med foredraget?
Caféen holder ekstraordinært åben denne aften, og du kan spise aftensmad fra frem til 17.30, skriv til booking@stevnsklint.dk for at reservere bord.

Om foredraget
Tag med på en storslået kosmisk rejse med udgangspunkt i Hermits egne spektakulære fotos. Du har nu mulighed for at tage fantastisk smukke fotos med ret tilgængeligt udstyr. Vi skal besøge Solsystemet og bevæger os derefter ud i vores egen Mælkevej. Senere går vi på opdagelse i fjerne galakser mange millioner lysår herfra.

Undervejs ser vi en mængde spændende fotos - oppustede gamle stjerner, supernovarester, stjernetåger og områder med aktiv stjernedannelse.

Vi kommer ind på afstandene i universet, og på stjerners fødsel og død, og hvordan en stjernes død er med til at berige området med de tunge grundstoffer som planeter og mennesker er dannet af.

Ud over at høre om de mange spændende fænomener kommer vi også ind på hvilket udstyr det kræver at tage avancerede astrofotos, på databehandling, anvendelse af specialiserede kameraer og filtre til at tage billeder med, og vi sammenligner egne billeder med nogle af de mest ikoniske fra billeder fra Hubble Rumteleskopet og James Webb.

Køb billet her

Entré: 125 kr | 20% for årskortholdere

Læs mere på hjemmesiden